För ett företag som ska flytta hela eller delar av sin verksamhet är det väsentligt att den dagliga verksamheten störs så lite som möjligt. Det är sällan någon bra ursäkt gentemot de egna kunderna att leveransen blir försenad på grund av flytt till nya lokaler.

Idag finns det företag som har specialiserat sig på företagsflyttar. Det kan gälla att flytta ett kontor eller en hel verkstad från en lokal till en annan eller rent interna omflyttningar. I båda dessa fall kan ett sådant företag ta ansvaret för att genomföra flytten på ett sådant sätt att den egna personalen kan fortsätta att utföra sina dagliga uppgifter utan större störningar.

Exempel på åtgärder som det kan vara svårt att genomföra utan professionell hjälp på exempelvis ett kontor är att montera ner kontorsmöbler, insamling och omdragning av kablar, nedtagning av väggfasta whiteboards, projektdukar och liknande. Kassaskåp och brandsäkra skåp tillhör också sådant som det kan vara svårt för den egna personalen att hantera.

Är det så att viss utrustning inte behöver användas för tillfället eller av annan anledning inte just nu kommer tillanvändning kan man få hjälp med magasinering. Flyttstäd är en också en sådan tjänst som behöver utföras och som kan beställas av en professionell flyttfirma. Balanzen är ett städföretag i Stockholm som erbjuder företagsstädning.

Hemstädning

Hemstädning är en städtjänst som är speciellt anpassad för privatpersoner. Att anlita ett företag för städning av hemmet blev extra populärt när Alliansen införde det så kallade RUT-avdraget. Det innebar att man kunde få skattereduktion för utgifter som härrörde till hushållsnära tjänster. Nu är framtiden för hemstädning lite osäker sedan Socialdemokraterna tog makten i valet 2014. Förhoppningsvis blir någon form av skattereduktion kvar då det har gynnat dessa företag och bidragit till att fler anställts.