OffertNär man ska anlita en hantverkare begär man en offert för att få veta ett pris, eller ungefär hur stor den slutliga kostnaden kommer bli. När man ber om offert är det viktigt att få med allt som ska göras av hantverkaren. Om man missar saker och vill lägga till det i efterhand justeras priset uppåt för att täcka det extra arbete som uppkommer. Om man inte noga tänker igenom vad som behöver göras kan man alltså få otrevlig överraskningar som stjälper budgeten man har att röra sig med.

[qcf]

Ta in offert från flera firmor samtidigt

Som kund hos hantverkare vill du såklart få ett så bra pris som möjligt. Dessutom vill du att övriga villkor är bra, t.ex. att arbetet färdigställs inom bestämd tidsram. För att få en bra bild över priset för just din renovering eller tillbyggnad bör du begära in offert från flera olika firmor. Kolla upp måleri, fönsterfirma, hantverkare och byggfirma så att du har många att välja bland. Tänk dig dock för och nappa inte på det billigaste alternativet utan att först kolla upp företaget. Detta gäller särskilt om den billigaste offerten ligger på en betydligt lägre nivå än de andra.

Använd nätet

För att kolla upp de byggfirmor du väljer mellan är det bra att googla deras företagsnamn för att hitta kundrecensioner och eventuell negativ kritik. Nu ska man ta mycket av kritiken med en nypa salt, särskilt om det handlar om småsaker. Om en firma däremot fått nästan uteslutande negativa omdömen finns goda skäl att neka dem uppdraget.