Marksten är något som blivit mycket populärt bland folk runtom i landet. Dessa dyker numera mycket ofta upp i folks trädgårdar samt på offentliga platser som torg och gågator. Vad är det då som är fördelarna med detta underlag? Det ska vi ta oss en titt på här och nu.

Dels kräver marksten inte alls mycket underhållning, och dess livslängd är väldigt lång. Här behöver man alltså varken spendera mycket tid eller pengar på att se till att det håller sig i skick. Skulle man sedan vilja byta ut det efter en period så kan de dessutom återvinnas.

Markstenar är även väldigt stryktåliga, och de klarar av att bära tunga fordon och liknande. De ger närmare bestämt en styv beläggning som också är elastisk, och som därför klarar av mycket tunga vikter. Detta inkluderar även fordon med tunga axellaster, där kombinationen av betongens styvhet och en bra överbyggnad kan klara av laster på mer än 100 ton. Denna slittålighet handlar inte bara om fordon i rörelse, utan även statisk belastning i alla dess former. Det är med andra ord inte många typer av tunga belastningar som detta slitstarka underlag inte klarar av. Denna slitstarkhet omfattar även olika typer av mekaniskt slitage, samt oljespill och liknande.

Utöver faktum att markstenar är väldigt hållbara och slitstarka så är de även mycket snygga, och ger en gemytlig känsla på de platser där de finns. Dessutom reflekterar de även ljus på ett mycket bra sätt och lyser därför upp sin omgivning, något som i sin tur både sparar kostnader samt är bra för miljön eftersom det minskar behovet av belysning.

Detta underlag har alltså flera olika fördelar, och det finns därför många skäl till att välja det som underlag. Faktum att de som sagt även är snygga är inte heller något som försämrar saken, och det är på så vis lätt att förstå varför marksten är så populärt som det är.