Attefallshuset kan höja värdet på ditt befintliga hus, men det beror såklart också en del på hur mycket du lagt ned på det nya huset. Ju mer du gjort, desto högre värdestegring på fastigheten. Du har dessutom möjlighet att hyra ut huset och på så vis skapa dig en extra inkomst för att finansiera huset.

Vill du rita huset själv eller ska du köpa nyckelfärdigt?

Det finns flera olika tillvägagångssätt när du ska skaffa dig ett Attefallshus. Du kan välja att själv rita ditt hus tillsammans med en arkitekt. Du får då huset exakt som du själv önskar. Det finns även nyckelfärdiga attefallshus att köpa där allt är klart. Det du behöver tänka på är tillvalen till huset. Det finns många leverantörer som har olika modulsystem där du själv plockar ihop modulerna allteftersom du själv önskar att huset ska se ut. Det kan vara ett väldigt smidigt och enkelt sätt att få det nya huset på plats.

Vi rekommenderar att du tänker miljömedvetet då det ligger i tiden och är något som blir allt viktigare. Med miljötänket kommer också kvalitén på det du köper. Exklusiva och miljövänliga material samt god isolering för att sänka energiåtgången är några saker som är viktiga att tänka på.

Se över kök och badrum

Köket bör vara funktionellt, men inte alltför stort. Där kan det vara bra att ta hjälp av en inredningsarkitekt om du väljer att rita huset själv. Badrummet kan med fördel inredas med kakel och klinkers för en lyxig spakänsla.

Utsidan

Vanligt är att man väljer träfasad på sitt Attefallshus. Om du bygger det som bostad, bör du tänka på att det ska isoleras väl, så att det kan hålla värmen. På så sätt kan du också sänka energikostnaderna för huset. Det kan också vara bra med många fönster, eftersom det öppnar upp för ett naturligt ljusinsläpp.